Повторен фалстарт на делото за екстрадицията на пловдивския бизнесмен Петър Михайлов,

...
Повторен фалстарт на делото за екстрадицията на пловдивския бизнесмен Петър Михайлов,
Коментари Харесай

Делото за екстрадицията на Вълкът от Марково отново се отложи, измениха домашния му арест

Повторен провал на делото за екстрадицията на пловдивския предприемач Петър Михайлов, който има повдигнати шест обвинявания от федералния съд в Манхатън, Ню Йорк за пране на пари, финансови измами и присъединяване в проведена незаконна група. Причината още веднъж правосъдният развой да не стартира, е неявяването на обвинения на съвещанието. В правосъдната зала стана ясно, че Михайлов е с влошено здравословно положение, по този начин той не може да участва, тъй като съгласно постъпилите от отбраната на предприемача към съда материали, сега той се намира в здравно заведение в град София.
Прочетете още
Според юриста му Ина Лулчева, поради събитията, не би следвало да се организира заседането. Така отбраната направи искане за смяна на мярката за неотклонение на Петър Михайлов, тъй като домашният арест ще попречи на лекуването му, поради идни химиотерапии.

Прокурор Галин Гавраилов посочи, че би могло делото да се изнесе в здравното заведение, в което сега Михайлов обитава, с цел да може процесът да не бъде протакан. Адвокатът на обвинения обаче изрично не се съгласи с думите на държавното обвиняване. Според Ина Лулчева, щом клиентът й се намира в здравно заведение, следва да се подразбере, че не е в положение да взе участие и в правосъден развой.

Държавното обвиняване и съдът откриха настояването за изменение на мярката за неотклонение за основателно. Предвид сериозното влошено положение на Михайлов магистратите му постановиха мярка за неотклонение „ подписка ”. 

Въпреки събитията сполетели пловдивския предприемач, жена му известната дизайнерка и собственичка на фешън къща-Диляна Михайлов, го зарадва с още една рожба. Преди близо месец тя роди третото им дете.

Припомняме, че Михайлов е задържан преди дни в Пловдив след огромна акция на интернационално равнище. Съдът в Ню Йорк му е повдигнал шест обвинявания и желае от българските управляващи предприемачът да бъде екстрадиран в Съединени американски щати. Срещу Михайлов има и европейска заповед за арест. Първоначално Окръжния съд в Пловдив взема решение да го задържи за непрекъснато в ареста, само че Апелативният съд размени мярката с домакински арест поради влошено здравословно положение и чисто правосъдно минало. 

Петър Михайлов е притежател на гигантско имение в Марково. Вълкът от Марково е взел участие в грандиозна скица за фиктивно надуване на цените на акции и ощетяване на вложители след срутва в цените на скъпите бумаги. Михайлов и още 9 души са арестувани за присъединяване в незаконната грипа за манипулиране на борсовите пазари, а вредите, които са нанесли се правят оценка за 100 милиона $. 

Според обвинителния акт Петър Михайлов, именуван още в документите на прокуратурата Петър Българина, е координирал акции за манипулиране на акции и е осигурявал финансиране в поддръжка на схемите за манипулиране на акциите, взел участие в интрига за манипулиране на акциите на скъпите бумаги на минимум 12 основани в Съединени американски щати емитенти, което е довело до най-малко $75 милиона противозаконни доходи, взел участие в множество схеми за “изпомпване и изхвърляне ”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР